Jdi na obsah Jdi na menu

BRIX

 pac.jpg

 

 

Brix

 

BOM bez PP, nar. 10.08.2003 - 11.05.2016

 

27960_1121026922887_1743500996_219493_1354672_n.jpg

Kufrový poplach na letišti

Poplach na brněnském letišti vyvolaly v úterý odpoledne dva opuštěné kufry, které našli pracovníci letiště před letištní budovou u vstupních dveří mezi vozíky. Šlo o cestovní kufr na kolečkách a batoh, které vypadaly podezřele a proto správa letiště z tohoto prostoru odvedla všechny cestující, aby policisté mohli zavazadla prověřit. "Policisté provedli prohlídku zavazadel služebním psem cvičeným na vyhledávání výbušnin a nástražných výbušných systémů. Ten naznačil, že v kufrech nic závadného není. Následně se zavazadel ujal ještě pyrotechnik, který zavazadla otevřel a zjistil, že jsou v nich uzená žebra a kolena," uvedl Roman Pittner z cizinecké policie v Brně.

 

Brno - Pět kilogramů uzených kolen a žeber ukrývala dvě podezřelá zavazadla, která někdo zanechal na letišti v Brně-Tuřanech. Při jejich nalezení vznikla obava, že by kufr a batoh mohly ukrývat výbušniny. Na letiště byli proto povoláni policejní specialisté. Místo trhavin ale našli pochoutky, nad nimiž se dnes olizoval i pes pyrotechniků. "Zavazadla byla nalezena u vstupních dveří do hlavní letištní budovy. Jejich důkladná a opatrná kontrola byla kvůli bezpečnosti cestujících a také pracovníků letiště nutná," řekl mluvčí jihomoravské cizinecké a pohraniční policie.

Podle některých informací patřila uzená kolena a žebra lidem cestujícím do zahraničí. Zavazadla plná potravin zanechali na letišti patrně poté, co se dozvěděli, že si vezou příliš mnoho kufrů a museli by za jejich přepravu doplácet vysokou částku za nadváhu. Kufr s batohem skončil na policii. Zda si na uzeninách pochutná za zbytečný výjezd policejních specialistů pes pyrotechniků, zatím mluvčí neuvedl.